Mitä tulevaisuutta ajattelevien hotellien tulisi tietää “Google-kirjasta”

Useiden kuukausien testauksen ja ensimmäisen käynnistyksen jälkeen Yhdysvalloissa Google on nyt julkaissut “Book on Google” -palvelun suorille verkkosivustoille (OTA: n ulkopuolella) Euroopassa.

Kuten kaikki uudet Google-julkaisut, tämä uusi ominaisuus on aiheuttanut paljon melua alalla, mutta se voi johtaa väärinkäsityksiin ja paniikkiin. Tästä syystä tarvitaan uutta selitystä ja sen mahdollisia vaikutuksia hotellialalle.

Mikä on “Google-kirja”?
“Google-kirja” on uusi ominaisuus, jonka avulla hotellihaku Googlessa on käyttäjäystävällisempi. Vaikka matkustajat ovat etsineet hotelleja Googlessa pitkään ja voivat vertailla hintoja, uusi ominaisuus antaa heille mahdollisuuden varata hotellihuoneita suoraan Googlen verkkosivustolla.

The Book on Google booking flow

Google-hakusivulta ei tarvitse siirtyä kolmannen osapuolen varausportaaliin. Sen sijaan voit suorittaa varauksen suoraan Googlessa kokonaan.

Miksi “Book on Google”?
Google on tehnyt erinomaista työtä viime vuosina tarjoamaan käyttäjille saumattoman ja tasaisen hotellihakuprosessin, jossa on pieniä mutta johdonmukaisia ​​ja johdonmukaisia ​​muutoksia hotellin hakutulossivulle. Nykyään ei ole epäilystäkään siitä, että meillä on yksinkertainen ja selkeä hotellihaku.

Ja tässä on “Google-kirja”, jossa on helpompi tehdä varauksia ja varmistaa, että hotellihaku menee sujuvasti alusta loppuun, ei vain alkuperäisessä haku- ja päätöksentekovaiheessa vaan myös itse varausprosessissa.

Nyt kun Google täyttää varauksen, ei ole vaaraa, että käyttäjäkokemukseen vaikuttavat huonosti suunniteltuja, ei-mobiilikäyttöisiä optimoituja portaaleja: Google siirtyy nyt!

Tuleeko Google OTA (Online Travel Agency)?
Vaikka tämä kysymys saattaa vaikuttaa tarkoituksenmukaiselta, kun Googlen kasvava kiinnostus matkailuteollisuuteen ja äskettäin julkaistu “Book on Google” -hakemisto, hakuväli on edelleen hyvin selvä: Googlella ei ole suunnitelmaa tulla verkkopankiksi lähitulevaisuudessa. Tee matkatoimisto.

Kaikki Googlen matkustustoiminnot ja innovaatiot keskittyvät samaan päämäärään. Matkustuskohteista retkiin, täysin uudistetusta hotelli- ja lentohakemistosta uuteen “Book on Google” -ominaisuuteen, kaikki ominaisuudet on suunniteltu käyttäjien hakuun.

Google haluaa laajentaa merkitystään matkailualalla, mutta ei toimimalla OTA: na. Google-extranetissä ei ole kirjautumista hotelleihin, esim. Hotellin varasto, hinnat ja vuoteet voivat tulla sisään. Vaikka “Google-kirja” -varaus tehdään Googlessa, varaustiedot ovat edelleen hotellin omaisuutta. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: hotelleille ei aiheudu kustannuksia: toisin kuin OTA, Google ei veloita varauksia.

Pitäisikö hotellin liittyä viralliseen verkkosivustoon “Book on Google”?
Vaikka Google-kirja on periaatteessa hyvä ominaisuus käyttäjille, ja Google antaa heille parhaan mahdollisen hakukokemuksen, tämä uusi ominaisuus ei todellakaan ole käännekohta hotelleille, jotka on jo optimoitu. Ongelma, jonka Google haluaa ratkaista (sujuva varausprosessi), ei välttämättä ole ongelma hotelleille, joilla on hyvin optimoitu sivusto, uusin varausjärjestelmä ja Mobile First -kokemus.

Jos tämä koskee hotelliasi, ei ole tarpeen ottaa käyttöön Google-kirjaa -ominaisuutta

Bookassist-hotelliasiakkailla on kaikki nämä edut: palkittu teknologia, joka yhdistyy uusimpaan web-suunnitteluun ja luo huippuluokan varausjärjestelmän. Äskettäin käyttöönotetulla, täysin uudella Mobile First -varausjärjestelmällä käsitellään myös kaikkia mahdollisia esteitä ja haavoittuvuuksia tärkeässä matkaviestintävarauksessa.

Ei siis ole mitään syytä, miksi hotellivarauskoneesi ei saisi tallentaa varauksia Googlen kautta. “Google-kirja” -ominaisuus on tervetullut tuki, mutta sitä ei todellakaan tarvita. Ja Bookassistin tulokset puhuvat puolestaan:

Erinomaiset Google-kampanjoiden muuntokurssit, joiden keskimääräinen muuntokurssi on 7% Google Metasearch -kampanjoista Bookassistin optimoituihin hotelleihin (monet saavuttavat> 10% CVR: n)
Suuri ROI, jonka keskimääräinen ROI on x15, jolloin hankintakustannukset ovat alle 7%
Miksi on parempi jättää varausprosessi viralliselle verkkosivustolle kuin antaa jonkun muun tehdä se?
Kyse ei ole vain siitä, että huonevarauskokemus ei vaaranna hotellivarauksiasi. Se on paljon enemmän.

Jokaisella toiminnallasi on yksi tavoite: saavuttaa enemmän suoria varauksia. Ja viimeinen osa prosessista on tehtävä omalla pääkanavallasi: hotellin virallisella verkkosivustolla.

Varaussivustollasi on myös useita muita asioita, joita sinun ei pitäisi jättää kenellekään muulle:
Nämä lisäpisteet eivät tarkoita pelkästään varausprosessin helpottamista vaan myös suoran liiketoiminnan jatkuvaa laajentamista.

Vahvista hotellin brändi-identiteettiä
Voit hallita suhteita potentiaalisiin asiakkaisiin ja ylläpitää niitä mukautetun sisällön, ponnahdusikkunoiden, hintavertailurivien, lisäosien, pikaviestien ja chatbotsin avulla
Lyijy sukupolvi uutiskirjeiden, yhteydenottolomakkeiden, tarjousten kautta
Kerää hyödyllisiä tietoja potentiaalisilta asiakkailta, jotka ovat niin tärkeitä muille strategioille, kuten uudelleenmarkkinointi, korotukset ja muuntokurssien optimointi
Nämä lisäpisteet eivät tarkoita pelkästään varausprosessin helpottamista vaan myös suoran liiketoiminnan jatkuvaa laajentamista. Ennakoivien hotellien on pidettävä silmällä pitkän aikavälin vaikutuksia eikä vain lyhyen aikavälin voittoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *